Kul och nytänkande

16 Jun

9789187033933_200x_kapten-kidds-skattkarta_kartonnageKul att Barnboksbloggen uppmärksammar att det kommer sjörövarböcker! Linn Åslund kommer till exempel med sin tredje bok om Ester Tagg i höst. Om min bok Kapten Kidds skattkarta skriver Carola: ”Även denna bok har en stark tjej i huvudrollen. I både denna bok och böckerna om Ester Tagg är piratkaptenerna kvinnor, vilket är kul och nytänkande. Mårten Melin är ju känd för att skriva lättläst och så är också fallet i denna bok. Det är inte mycket text trots att Kapten Kidds skattkarta är en rätt tjock kapitelbok. Texten har stor stil och det är mycket luft på sidorna och många bilder i boken. Även här finns ett starkt driv som gör det lätt att fastna i boken och vilja läsa mer för att få veta vad som händer.”

Carola efterfrågar dock färg: ”Det jag saknar i både böckerna om Ester Tagg och boken om Jolly Anne är dock illustrationer i färg. Barn efterfrågar ofta böcker med bilder i färg, inte minst nybörjarläsarna som ju är målgruppen för dessa böcker. Men jag gillar att det kommit spännande kapitelböcker om annat än monster, spöken och andra övernaturliga varelser som ju annars har varit starkt de senaste åren.”

Även Mårten Sandén har sjörövare som tema i sin Sjörövarhöst som kommer i, just det, höst. Jag försökte få till något piratigt på årets Bokmässa i Göteborg utan att lyckas, de har väl inte fattat hur stark trenden är, haha!