Pixis bok

Pixisbok_C1Raben & Sjögren, 2013
Omslag av Emma Adbåge

Pixi dör och kommer till himlen. Fast i andra kapitlet börjar hon på Skogsbingelskolan. Fristående fortsättning på Förvandlad (2011) och Jag är Love (2012).

Sarah Utas skrev så här i BTJ-häftet 2013:
“Mårten Melin är en kompetent dramaturg och håller läsaren på halster in i det sista. Vad har egentligen hänt Pixi, vad är speciellt med henne och vilken oförlåtlig synd har hennes morbror begått mot henne? Mårten Melins succérecept är att blanda en driven, lättläst text, med mycket dialog och en lagom blandning av kärlek, utanförskap och identitetssökande. Det utanförskap många barn och unga känner hårddrar han och gör universellt genom att skildra sina karaktärer som spöken, vampyrer och troll. Det här är nog Melins mörkaste bok hittills, men precis som hans andra böcker är detta en riktig bladvändare som borde tilltala läsare av båda könen.”

Här är ett litet utdrag:

”Du luktar”, sa Adam. ”Jag hatar den där lukten.”
Jag ryckte på axlarna. Det var något med honom som inte stämde. Jag kunde inte sätta fingret på vad det var först. Sedan såg jag det: Han satt framför fönstret, men han speglades inte i glaset. Som om han inte var där.
”Varför har du inte bara ett kors på dig som alla andra?” frågade han.
”Varför håller du inte käften?” sa jag.
Adam stod plötsligt precis framför mig. Han spände ögonen i mig. De glimrade.

Finns som ljudbok inläst av Ella Schartner.

Ingår  tillsammans med Jag är Love och Pixis bok i pocketen Monsterskolan: Trilogin.

%d bloggare gillar detta: