Inte helt ensam

6 Maj
Omslag: Niklas Lindblad

Redan i år kommer Inte helt ensam, den femte och sista boken om spöken och vatten som inleddes med Inte ens döden (2021) och fortsatte med Flickan på bryggan (2022), Pojken på klippan (2023) och Döden i badrummet (2024). Efter berättelser om hav, sjö, stenbrott och badkar är jag glad att jag fick till en bra bassängberättelse också. (För några år sedan försökte jag med Läskiga huset/staden men det gick inte vägen.) Nypon förlag ger ut och presenterar boken så här:

Lara är i simhallen med sin klass. Då kommer alla minnen tillbaka. Minnena om Mindi, Laras simkompis och bästa vän. Mindi, som skyddade henne mot de elaka i klassen. Plötsligt känner Lara att någon står bredvid henne. Och när hon dyker ner i vattnet ser hon Mindi. Hur kan det vara så? Mindi är ju död …

Hur ska man hitta kraften att gå vidare när ens bästa vän är död? I Mårten Melins nya spökberättelse får Lara hjälp från oväntat håll att förstå att hon inte är helt ensam.

Mårten Melins böcker Inte ens döden, Flickan på bryggan, Pojken på klippan, Döden i badrummet och Inte helt ensam kan läsas fristående. De är alla kusliga berättelser som utspelar sig vid vatten och som på en gång är ömsinta skildringar av vänskap och spökhistorier som ger rysningar. Melin skapar skickligt en krypande osäkerhet om var gränsen går mellan liv och död.

Bodilserien går också mot sitt slut, men än är det några böcker kvar. Här är omslaget till bok nummer tretton, härligt läskigt. Både Bodil och varulven och Inte helt ensam kommer 15 augusti, tillsammans med andra boken om Sagoland: Trollet och enhörningen.

Omslag av Maria Borgelöv

Lämna en kommentar