Precis som livet, ju

29 Maj
Omslag: Sofia Falkenhem

Nu är den klar för tryck, och se så fin den är! Livet, ju är en samlingsdiktsamling med dikter från 2003 till 2023, och den kommer på En bok för alla 14 augusti. Sofia Falkenhem står för det fantastiskt fina omslaget och illustrationerna och ja, jag skulle säga hela bokens stämning, tillsammans med formgivaren Lisa Zachrisson. En mycket vacker bok som gör mig stolt! Så här lyder förlagets presentation:

Kärlek, nyfikenhet, längtan och sorg. Denna samling dikter rymmer både de stora och de små känslorna. Precis som livet, ju. Med denna diktsamling firar Mårten Melin 20 år som författare. Det är en diktsamling med låg tröskel där alla kan hitta något att känna igen sig i och den passar perfekt som ett första möte med poesin som genre!

Det blir dikter från alla mina samlingar, även om jag i en del fall har gjort redigeringar:

Mera glass i däcken, Eriksson & Lindgren 2003
Varm tass i mörkret
, Hegas 2007
Ett värmeljus i din skalle, Hegas 2008
Du är ett moln, Nypon förlag 2010
Jag är världen, Hegas 2012
Jag är ett litet liv, Hegas 2013
Att vara eller inte vara, Raben & Sjögren 2016
Min längtan kvar, Rabén & Sjögren 2019
Samtidigt, inuti, Rabén & Sjögren 2022

Femtio dikter totalt blir det, och även om åldern är satt till 6-9 år passar den lika bra för mellanstadiet. Ja, för alla över sex år när jag tänker efter!

Releaseparty blir det också, i Stockholm i slutet av augusti, mer info kommer!

Ett svar to “Precis som livet, ju”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Full access | Mårten Melin - 30 maj 2023

    […] Igår skrev jag om Livet, ju, idag om en annan bok som kommer i höst som innehåller mina dikter: antologin Klasschatten och andra berättelser för dig på mellanstadiet. (Puh!) Jag medverkar med en ny diktsvit som heter Logga in, logga ut: […]

Kommentarer är stängda.