Varmt välkommen tillbaka till Skogsbingelskolan 2024!

8 Maj

Idag har jag skrivit kontrakt på en sprillans ny bok om Skogsbingelskolan! Trilogin Förvandlad/Jag är Love/Pixis bok kom 2011-2013 (och samlad i pocket 2015), och även om det kommit böcker med anknytning till skolan är det här den första renodlade romanen om skolan sedan dess.

Idén jag föreslog för min förläggare Cecilia Knutsson för tre år sedan var att återutge de tre första böckerna med nya omslag av Lina Neidestam, för att sedan presentera en ny, fjärde del i serien. Så roligt att se att det blev så också! Nyutgåvan av Förvandlad kom 2021, Jag är Love kom i höstas och Pixis bok kommer i januari 2024.

Hetta, som den nya boken heter, handlar om Anna som tidigare figurerat både i Isdrottningen och seriealbumet Välkommen till Skogsbingelskolan (som jag gjorde tillsammans med Joakim Gunnarsson). Man kan nog säga att boken delvis är en fortsättning på Isdrottningen eftersom Cina dyker upp i Hetta också. Freja från nordiska mytologin är också med här, faktiskt fungerar novellen jag skrev om henne (Fast i Midgård från Typ helt övernaturligt) som en prolog i min nya bok. Hänger ni med?

Himla glad för detta är jag, det hoppas jag alla som tyckte om de tidigare böckerna om Skogsbingelskolan också är!

”Du då, Anna?” sa Felicia. ”De flesta har medfödda krafter, är det så för dig också?”
”Ja”, sa jag. ”Jag …”
Längre hann jag inte innan Cina avbröt mig.
”Första gången jag träffade Anna höll hon på att elda upp en mataffär!”
Alla skrattade. Förutom jag.
”Det var kanske inte helt sant”, sa jag. ”Fast jag har velat säga …”
Cina lutade sig fram.
”Jo! Jag fick springa och hämta personalen. De sprutade med brandsläckaren och allt!”
Mer skratt. Jag kände hur jag blev röd i ansiktet och hoppades att det inte skulle synas för mycket. Kinderna liksom brände till och … Ånej. Det var elden i mig, jag kände hur den trängde på.

Hetta kommer sommaren 2024. Jag hoppas hoppas Lina gör omslaget till den också!

%d bloggare gillar detta: