Spöksystrar på Litteralund

23 Apr
Daniella Melin, Hanna Granlund och jag

Idag, på självaste Världsbokdagen, var det dags för barndagen på Litteralund! Och Hanna Granlund och jag var där! Fem minuter innan berättade jag i bibliotekets högtalare att det var dags, och sedan fylldes platserna på till bristningsgränsen. Stadsbibliotekets Daniella Melin räknade ut att det var 82 barn och 56 vuxna på plats!

Daniella intervjuade Hanna och mig, sedan läste jag en något komprimerad version av Ett spöke som barnvakt samtidigt som Hanna livetecknade figurerna i berättelsen. Publiken kunde följa det hela på storskärm. Så fiffigt! Efter det fick barnen fika (Martas café hade gjort jättfina spökmaränger!) och rita egna spöken på ett ifyllningspapper som Hanna gjort i ordning innan. Och så signerade vi Spökpyssel och delade ut vykort. Det blev så lyckat! Tack Litteralund för att vi fick komma, och tack Daniella som gjorde en lysande insats! Trevligt att också träffa kollegorna Tina Macki och Moa de Bruin. Och Jimmy Wallin!

Ett par timmar senare tog jag tåget mot Göteborg för vidare färd mot Orust där jag ska träffa elever de närmaste dagarna. Det blir kul!

%d bloggare gillar detta: