Tjugo år som publicerad författare – idag!

4 Apr
Foto: Staffan Melin

Idag är det på dagen 20 år sedan min första bok Mera glass i däcken kom ut på Eriksson & Lindgren, vilket betyder att jag firar 20 år som publicerad författare. Promobilden här ovan tog min bror Staffan (framför sitt duschdraperi) och borde väl vara ungefär 20 år gammal den med.

Det har hänt mycket på tjugo år: böcker, möten, stipendier och priser, alla dessa författarbesök … Så många roliga människor jag mött och lärt känna tack vare den här karriären jag gav mig in på, kollegor, förlagsfolk, pedagoger och bibliotekarier. Folk som har arbetat med böcker på olika sätt. Folk som älskat mina böcker, barn som fått igång läsningen tack vare Spöksystrar eller Monsterskolan.

123 böcker har det blivit hittills: diktsamlingar, novellsamlingar, romaner, lättläst, pixiböcker, till och med ett seriealbum. Några böcker har blivit översatta, ett par har blivit radioteater. Kanske en blir film så småningom, vi får se. Hursomhelst: Jag är tacksam för dessa 20 år. Nu siktar jag på 20 år till.

Det stora firandet blir av i augusti när En bok för alla ger ut Livet, ju, en samling med femtio dikter från min hand genom åren. Mera glass i däcken är representerad. Information om releaseparty kommer …

%d bloggare gillar detta: