De otäckaste varelserna av dem alla

28 Jan
Omslag av Eva Lindeberg

Eva Lindebergs rysligt fina omslag till Rummet innanför ligger nu på Bokus tillsammans med följande säljtext:

I dessa tio fantastiska berättelser möter du sällsamma varelser som spöken, älvor, demoner och vampyrer. Och människor – kanske de otäckaste varelserna av dem alla …

Berättelser med övernaturliga inslag i igenkännlig vardagsmiljö är Mårten Melins signum. Tillsammans med oväntade vändningar, högt tempo skapar författaren roliga, omväxlande och ofta riktigt otäcka historier.

Novellformatet är perfekt för den som inte vill eller kan läsa en hel kapitelbok. Läs lite här och lite där, välj den berättelse du tycker verkar mest spännande just för stunden. Här finns något för alla smaker.

Den 22 juni kommer denna goding på Rabén & Sjögren! Här är ett litet utdrag ur titelnovellen:

Mitt i natten satte jag mig upp i sängen, med dunkande hjärta. Jag hade drömt att någon var inne i mitt rum. Jag tände lampan för att se vad klockan var och jag såg direkt att dörren till skåpet stod på glänt. Hur kunde den göra det? Men det var ett gammalt skåp, dörren var kanske skev. Jag gick upp för att stänga det, och fick syn på hålet efter spiken. Det var svarta fläckar runtomkring. Jättekonstigt! Var det mögel? Jag lutade mig fram, men det luktade inte mögel, utan något annat. Något jag inte kunde sätta fingret på vad det var.

Jag planerar redan för en uppföljare 2026.

%d bloggare gillar detta: