En favorit

7 Dec

Igår läste jag igenom manuset till min fjärde roman om Skogsbingelskolan, nu får det vila ett tag innan jag läser igen.

Jag såg ner på min kropp. Och vände sedan min anklagande blick mot Oden.
”Varför är jag fortfarande i denna ungmös kropp? Var så snäll och gör något åt det!”
Jag hade varit säker på att jag skulle förvandlas till mitt eget jag i samma sekund jag och Oden anlände till Asgård. Men inte!
Oden vände sig mot mig och såg på mig med sitt enda öga. Jag var tvungen att titta bort.
”Du höll på att döda henne, Freja. Hon, en dotter av Asgård. Var glad att jag inte kastar dig till Fenrisulven.”
Så gick han iväg. Förbannelse över honom! Gjorde jag inte bara vad som behövde göras? Vad betydde en ungmös liv jämfört med mitt? Nå, om inte Oden tänkte hjälpa mig, visste jag vem som kunde göra det.
Brage mötte mig på slottsgården.
”Väl mött, unga jungfru!” sa han. ”Varför så dyster? Solen lyser, fåglarna sjunger och …”
Jag gav honom ett knytnävslag mitt i ansiktet så han stöp.

Jag hoppas det är tillräckligt bra för utgivning 2024, i så fall tror jag att jag är klar med manus till både 2023 och 2024. Vilket är bra med tanke på att våren 2023 är så gott som fullproppad av bokade författarbesök. 2023 blir det åtta nya böcker om jag räknar min första digital only-bok, och det får jag väl ändå göra? (Lovar att berätta mer när kontraktet är skrivet.) Dessutom blir det ett par återutgivningar inklusive Livet, ju på En bok för alla som jag längtar efter en hel massa.

För 2024 är två nya böcker redan antagna, plus Pixis bok i nyutgåva. Fyra manus ligger hos förlag och tre här hemma, de får mogna lite innan jag skickar in dem.

Så nu ska jag skriva för 2025, och det känns lite konstigt när det bara är 2022. Faktiskt har jag redan en bok antagen för 2025, sista Spöksystrar-boken Spöksystrar för alltid. Jag berättade det för elever tidigare i veckan och de tyckte det var lång tid att vänta! Sedan skulle jag tro att det blir en tredje och sista Spöksystrar-samling hösten 2026, och då talar vi lite väl långt in i framtiden, så tillbaka till 2022!

Jag har bara ett författarbesök kvar i år, på Rinnebäcksskolan i Kävlinge nästa vecka. Det ger lite tid före jul att planera min nästa roman för mellanåldern. Det blir en modern version av en gammal klassiker, något jag verkligen ser fram emot att sätta tänderna i! Men som sagt, blir det en bok av det dröjer det några år innan ni får läsa …

Sedan var det kul att se Samtidigt, inuti på Bokus under fliken ”Redaktionens favoriter”. Ännu roligare hade det varit med en riktig recension av diktsamlingen någonstans, men nu börjar jag nog begära för mycket så nu är det slut för idag.

%d bloggare gillar detta: