Skiten inget annat förlag ger ut

23 Sep
Omslag: Eric Thunfors

Idag kom vår trevliga brevbärare med en tidig julklapp! Rysare i juletid innehåller nio kusliga julberättelser av Kerstin Lundberg Hahn, Petrus Dahlin, Mårten Sandén, Pernilla Gesén, Tobias Söderlund, David Renklint, Katarina Genar, Madeleine Bäck – och mig:

Då landade något i öppna spisen. Glöd och aska yrde omkring. Jag flämtade till.

BTJ har redan recenserat boken, och skriver: ”Vissa av novellerna är riktigt härligt spökrysiga, och det är de som fungerar bäst. —Novellerna med någon slags moralisk tanke bakom fungerar sämre. — Eftersom de utvalda författarna i samlingen (Katarina Genar, Mårten Melin med flera) är redan utgivna barn- och ungdomsförfattare vet de flesta att fånga läsaren i det första stycket vilket ger vidare läslust.”

Jag vet inte om min novell är moralisk, men spökrysig tycker jag den är! Det är första gången jag är med i en bok utgiven av B Wahlström. Hans-Eric Hellberg fick en gång frågan varför han gav ut böcker på förlaget. ”De ger ut skiten inget annat förlag ger ut”, svarade han om jag minns saken rätt. Men det är ju länge sedan …

Nu väntar jag bara på Spöksystrar Samlingsvolym: Bok 6 till 10, så har alla årets böcker kommit. Hem till mig, åtminstone. Rysare i juletid kommer 21 oktober, men går att köpa i helgen på Bokmässan i Göteborg om du är där. Eftersom ingen bett mig komma och göra något i år sitter jag hemma och skriver istället, och det är inte dumt det heller:

På kvällen när jag ligger i sängen kramar mamma om mig.
– Läs en saga nu, Dana! säger hon sedan.
– Okej, säger jag och tar upp boken.
– Du ska se att det blir spännande. Godnatt!
Mamma stänger dörren. Jag lägger ifrån mig boken och tar fram mobilen. Jag sätter den på ljudlöst och spelar spel i en halvtimme.
Sedan gäspar jag och släcker lampan.

Det är inte bara framsidan som är kuslig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: