Jag är årets läsfrämjare

6 Okt
Fin litografi av EWK som väntar på mig i Stockholm.

Jag har fått ett fint pris! Det är En bok för allas vänner som tilldelar mig (och Lena Kallenberg) pris som Årets läsfrämjare. Visserligen för 2020, men det har ju varit pandemi!

Ur motiveringen:
”Han har skrivit och skrivit så mycket att han sedan debuten 2003 har fått ihop en utgivning så rik att de flesta inte ens skulle våga drömma om att nå upp till hälften. Mårten Melin själv har aldrig stannat vid att bara drömma. Han sprider aktivt glädjen över orden och berättelserna över hela landet genom uppskattade besök på skolor och bibliotek. Han håller i skrivarläger och boksamtal. Han är helt enkelt en doer i ordens tjänst som alltid får saker att hända.”

Priset består av en litografi av konstnären Ewert Karlsson, EWK, och 5 000 kronor. Jag är väldigt glad över priset för En bok för alla har betytt mycket för mig, både som läsare och författare. Jag skrev ner några ord i samband med prisutdelningen som jag tyvärr inte kunde delta i:

Jag är mycket stolt över detta fina pris! En bok för alla har funnits med mig hela livet, som liten plöjde jag min brors tummade exemplar av Tom Sawyer från pärm till pärm, och senare fick poesiantologin Kärlek och uppror mig att börja skriva poesi på allvar. Att jag själv fått böcker utgivna på En bok för alla och medverkat i flera antologier – nu senast i fina En bro av poesi – gör att förlaget i allra högsta grad känns som ”mitt” förlag.

Jag lovar att försöka fortsätta skriva böcker som barn uppskattar, samt besöka dem i skolan för att visa hur roligt det kan vara att läsa och skriva – och på så sätt hedra detta fina läsfrämjarpris som jag har fått.

Nästa år ger En bok för alla ut min roman Amor anfaller! från 2008 i nyutgåva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: