Oväntat fin läsning

30 Sep

Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning.

Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga. Men… det fascinerande är att man behöver inte alls veta vem Elvis är, jag tror snarare att man uppskattar denna ömsinta skildring mer om man ”bara” läser den som vilken bok som helst. Boken utspelar sig en annan tid, men känslorna, osäkerheten och driften att vilja något är likadana idag.”

Och på Facebook skriver Teckomatorps bibliotek så här: ”En ny bok för barn i mellanåldern av den alltid lika eminente Mårten Melin! — Som vanligt i Melins böcker är det kärleken och utanförskapet som står i centrum. Att vara annorlunda och spränga gränser. Sätt boken i nävarna på ditt barn eller läs den högt. Jag lovar att både gammal och ung kommer att uppleva sann läsglädje!”

Fina ord om en bok som betyder mycket för mig. Så jag hoppas på ännu mer hjälp för den här boken att nå fram till sina läsare.

%d bloggare gillar detta: