Då rullar vi igång igen

16 Aug
Bokskåpets skyltfönster för ett par veckor sedan, fotograferat av Staffan Melin.

Dags igen för en ny arbetshöst! Jag har några roliga skrivprojekt att ta tag i medsamma, och även om jag haft en lång sommarledighet har jag ändå gjort några anteckningar här och där. Anteckningar som jag tror kan bli bra berättelser!

Det har varit väldigt lugnt kring min bok Mammas lilla prins som kom i juni … Men det har ju varit sommarlov, så vi får se nu under månaderna som kommer om det kommer några reaktioner. BTJ tyckte i alla fall om boken. Camilla Appelgren gav den en fyra och skrev ”Mammas lille prins är en rakt igenom trevlig läsupplevelse. Språket flyter på väl, trots att den utspelas under en tid som känns väldigt avlägsen så kan läsaren känna igen sig i vardagens skolgång, ung spirande kärlek och strävan efter att göra sitt bästa.”

Och så skrev Gunilla Wedding ett fint reportage om mig och boken i Skånska Dagbladet 6 juli: Under rubriken Med Elvis Presley som huvudperson säger jag: ”Jag går in i honom som liten, innan han blev den stora idolen. Men det är så klart svårt att hitta en röst som är trovärdig, boken är ju skriven i jagform också. Sedan får man väl gissa lite, men han var nog en klassisk konstnärssjäl, en betraktare.”

Sommarens andra nya bok, Kapten Blacks hemlighet, har också synts lite här och var. På bloggen Eftermiddagste skriver Emma Johansson så här: ”När vi läser sitter Lillabokslukaren och lyssnar spänt men brister ut i skratt när sjörövarna beter sig tokigt eller det är något lustigt som händer runt dem. Och när vi läst klart återberättar han berättelsen gärna för den som finns i närheten. — Bilderna är färgglada och visar sjörövarnas strapatser på ett fint och roligt sätt. De kompletterar verkligen texten fint. För allt detta vill vi ge denna bok 5 (av 5) och ser fram emot fler äventyr med sjörövargänget på skeppet Äventyret!”

Även i Norra Skåne har boken uppmärksammats, Marie Strömberg skriver: ”Äventyr och fantasi bjuds det på i denna kapitelbok, som har lagom långa kapitel och många fina bilder som underlättar för barn som vill läsa själv.”

Då ska vi se var jag har de där anteckningarna någonstans …

%d bloggare gillar detta: