Välkommen in i rummet innanför

21 Maj

Nu har det fina omslaget till antologin En bro av poesi kommit, och det är gjort av ingen mindre än Sofia Falkenhem! Jag har skrivit om boken tidigare, men förutom att framsidan är klar är det nya att boken ska delas ut till alla som börjar förskoleklass i Sverige i höst. Jag tror det är förklaringen till att ersättningen för att vara med i boken med en enda dikt var betydligt större än vad jag ursprungligen fick för hela samlingen där dikten ingår …

Idag blev jag klar med en novell till min kommande novellsamling. Novellen heter Rummet innanför och jag tror det blir en bra titel på hela boken:

”Vem fan har gjort det här?”
Det var Robins röst. Någon fnissade, flera pratade lågmält. Jag trängde mig fram till mitt skåp. Det var bredvid Robins, och jag förstod varför alla stirrade.
JÄVLA MOBBARE hade någon skrivit med stora, svarta bokstäver på hans skåp.
”Får jag tag i den som skrivit det här …” började Robin, men blev avbruten.
”Men det stämmer ju, Robin. Du är en jävla mobbare.”
Det blev med ens knäpptyst. Vem vågade säga något sådant? Jag hade inte känt igen rösten, men trodde det var en kille. Robin bara gapade.
”Vem sa det?” fick han ur sig när han hade hämtat sig från förvåningen.

Med sex färdiga noveller är jag halvvägs med boken och meningen är att jag ska skriva resten av berättelserna i höst. Jag har flera fina idéer …

%d bloggare gillar detta: