Mammas lilla prins är inlämnad

25 Nov

Nu har jag lämnat in texten till romanen Mammas lilla prins till min förläggare Cecilia, vi får se vad hon tycker …! (Hon har tidigare fått se de fyra första kapitlen och dem gillade hon.)

Manuset handlar om Elvis Presley när han är 10-13 år gammal, och det liknar inte något annat jag gjort. (Förutom en novell med samma titel som gick i radio förra året, inläst av Sven Wollter.) Det är inte lätt att göra en bra och spännande historia när man också måste förhålla sig till den fakta som finns. ”Baserad på verkliga händelser” står det någonstans i manuset, och det sammanfattar läget ganska bra. Lite slirar jag på sanningen. Det är ju en roman, inte en faktabok.

Själv har jag gillat Elvis ända sedan min storebror Staffan köpte samlingsskivan Elvis Forever. Då var jag sex år, Elvis hade bara varit död i ett par år. Jag tyckte han sjöng bra och såg cool ut. Det tycker jag fortfarande. Nu är det 43 år sedan Elvis dog, men fortfarande kommer det skivor med honom. Senast From Elvis in Nashville, som innehåller några av mina absoluta favoritlåtar.

Meningen är att Mammas lilla prins ska komma i juni, på Rabén & Sjögren. Cecilia har också fått manuset till min nästa diktbok Samtidigt, inuti, men den ska komma först 2022. Så jag antar att det är dags att börja skriva något till 2023 …?

%d bloggare gillar detta: