Snygg, nagelbitande skräckpärla

13 Okt

Idag släpps min och Mattias Olssons Gravens gåta på Lilla Piratförlaget, och den har fått en pangrecension i BTJ-häftet! Carola Forslund ger boken högsta betyg och skriver:
”Boken är välskriven och handlingen håller ihop fint hela vägen. En obehaglig, suggestiv, krypande stämning byggs upp allt eftersom, men slutet är lyckligt och man kan till och med ana lite kärlek mellan huvudpersonerna. Berättelsen är handlingsdriven, går i ett rasande tempo och innehåller många cliffhangers samtidigt som texten är luftig och språket enkelt och avskalat från onödiga miljö- och karaktärsbeskrivningar. Detta tillsammans med de många, häftiga, läskiga illustrationerna kan locka även motvilliga eller ovana läsare. — Sammanfattningsvis en snygg, nagelbitande skräckpärla för läsare från nio år och uppåt som längtar efter att bli skrämda.”

Med tanke på att förra boken Husets hjärta bara fick en trea av BTJ kändes det extra bra. Fint också att boken är med i nya Barn- och ungdomsbokskatalogen som kom genom brevinkastet idag. Där är också Bodil spelar fotboll, I kung Kaans klor, Spöke i fara och Spöksomrar med.

%d bloggare gillar detta: