Here we go again

17 Aug

tv4_spoksomrarDå var det dags igen, att jobba alltså. Och det efter ett låååångt sommarlov. Eller semester heter det kanske, när man är vuxen.

Hösten innebär nya böcker och nya författarbesök, de förra kommer i både pappersutförande och digitalt, de senare bara analogt än så länge …

Spöksomrar har under sommaren blivit uppmärksammad både på teve och i press, och låg vid ett tillfälle överst på både Bokus och Adlibris lista över mest sålda böcker för 9-12-åringar. (Puh!) Detta tack vare att Jenny Lindh 19 juli tipsade om boken i TV4:s Nyhetsmorgon. Om boken sa hon: ”Mårten Melin, barnboksstjärnan, superpopulär, expert på att mixa vardagsrealism och känslor med mystik och rys. Och dessutom skriver han så otroligt lättläst och underhållande att texten bara rinner ner som en mjukglass på stranden.”

Johanna Lindbäck skrev om boken i Sydsvenskan den 12 juli (jösses, när blev jag recenserad där senast?): ”I ”Spöksomrar” möter vi ett utsnitt av helt vanliga sommar-Sverige. Första lovet med skilda föräldrar, ett besök hos en ny kompis på landet, eller en resa med sin nya bonusfamilj. Plus då en kille som skymtar där ute på ön där det inte borde vara någon, eller en skum antik säng som ens loppisbesatta mamma köper. Låter det som perfekt sommarläsning? Jamen, det är ju det. Och gillar man den här är det enkelt att botanisera vidare. Mårten Melins backlist är varierad. Lätt, svårt, långt, kort, allt finns. Hantverket sitter oavsett.”

Jag hoppas många fått en rysligt trevlig lässtund i sommar med boken. Och inläst finns den ju också, av Viktor Åkerblom och Siham Shurafa. Ska bli kul att visa upp boken i höst på mina författarbesök!

spoksomrar_C1

%d bloggare gillar detta: