Yttre rymden anfaller

29 Jan

yttrerymden_C1Ytterligare ett omslag är här, den här gången till Monsterdeckarna 4: Attack från yttre rymden. Det är förstås Jimmy Wallin som gjort den fartfyllda bilden, och det blir en mix av filmerna ET och Mars Attacks! Och ett nytt användningsområde för svampsoppa … Så här lyder Raben & Sjögrens presentation av boken som kommer den 25 maj:

Välkommen till Monsterdeckarnas värld, med mysrysliga piratspöken, jättar och andra varelser som ställer till otyg!

När monsterdeckarna Leo och Loretta är ute i skogen och plockar svamp dimper det plötsligt ner en rymdvarelse på marken. Blobba är jättegullig och verkar både övergiven och hjälplös, så Leo och Loretta tar med sig hen hem. Men det skulle de inte ha gjort …

Monsterdeckarna är en lättläst serie av Mårten Melin och Jimmy Wallin. Böckerna har kort och läsvänlig text, spännande handling och massor av färgstarka bilder. Själva berättelserna är skrivna med små bokstäver, men i bilderna finns pratbubblor med stora bokstäver. Man kan alltså öva läsning på två nivåer!

tvattstuganTvättstugan, den första boken i serien Läskiga huset, har fått sin BTJ-recension. Marianne Ericsson ger boken betyget 4 av 5 och skriver i BTJ-häftet 5/2020:
”En riktig rysare för barn i lågstadieåldern, lagom spännande och illustrerad med stämningshöjande teckningar av Stina Hjelm. — Mårten Melin har känsla för vad barnen vill ha och jag tror den här serien kan bli populär bland nybörjarläsarna.”

Det bådar gott inför kommande delar. Stina håller just nu på att illustrera bok 2, Grannen ovanför, som kommer i höst. Till dess har jag bett Nypon förlag om självlysande text på framsidan …

%d bloggare gillar detta: