Guld och silverglitter

13 Sep

BHTO9245Inte sedan 2016 har det släppts två Spöksystrar-böcker samtidigt, men det händer idag! Spöke på djupt vatten är bok åtta i raden av Spöksystrar, medan Spökpyssel är en lyxig, tjock, tung presentbok till alla som gillar Spöksystrar – men den funkar också som introduktion för de som ännu inte upptäckt systrarna. Boken har guldtryck och är i färg till skillnad från de andra böckerna. Så här presenteras den av förlaget:

”Är du rädd för spöken? Följ med Maj och Nila som är spöksystrar på massor av spökligheter. Gör spöktestet och se vad du skulle heta om du blev ett spöke. Spela upp en teaterpjäs med dina vänner. Läs de roliga serierna och klura ut hur du kommer igenom spökhuslabyrinten. Massor med rysligt roligt spökpyssel som räcker länge. Mårten Melin och Hanna Granlund har tillsammans skrivit och illustrerat böckerna om Spöksystrar.”

Det var jättekul att skriva pyssel igen, projektledare Linda Andersson på Rabén & Sjögren har verkligen gett mig och Hanna fria tyglar. Resultatet är så himla fint, och det är riktigt roligt att se Hanna gå lös med färg på sidorna. När jag jobbade på Bamseredaktionen var jag redaktör för tidningen Bamse Pyssel, så att skriva knep och knåp har jag gjort innan …

 

%d bloggare gillar detta: