Bloggen har fyllt tio år

19 Aug

IMG_5246Bloggen har fyllt tio år! 914 inlägg har jag hunnit med enligt bloggstatistiken, det är i snitt över två inlägg i veckan om mina mattekunskaper inte sviker mig. Och här kommer ett till …

Jag hade tre dagars självkick-off på Skurups folkhögskola för knappt två veckor sedan, där jag satt och planerade hösten och min nästa bok. Jag har flera ingångar och måste välja en och nu har jag gjort det, tror jag … Det blir en klassisk Mårten Melin-berättelse och jag tror det blir bra:

Jag höll på att lägga lakanet på undersängen när jag hörde en katt jama utanför fönstret.
Den stod framför ett träd som om den väntade på att en fågelunge skulle ramla ner eller något. Den gjorde en ansats att hoppa upp längs med stammen, så jag knackade på rutan för att skrämma iväg den. Katten vände sig mot mig men gjorde inga tecken på att ge sig av. Så jag öppnade fönstret på vid gavel. Jag har aldrig gillat katter, och tyckte inte den skulle sätta tänderna i en liten fågel. Inte när jag var med i alla fall.
”Stick!” ropade jag och viftade hotfullt med armarna, och då fattade den äntligen och sprang iväg.
Jag tittade upp i trädet men fick inte syn på något fågelbo. Fast när jag skulle stänga fönstret fick jag en känsla av att någon betraktade mig. Jag såg åt alla håll men det var ingen där.

spokepadjuptvattenDet var lite roligt att se mig själv på den stora skärmen vid skolans reception, så jag tog en bild. Ännu roligare är Annika Lundebergs recension av Spöke på djupt vatten, den åttonde Spöksystrar som kommer nästa månad. Boken får maxbetyg, och följande beröm:
”Det är övertygande och med stort fokus på att ställa upp för varandra. — De åtta böckerna om spöksystrarna kan läsas fristående men är roligast att läsa i följd. De är alla välillustrerade av Hanna Granlund, som känner karaktärerna väl. I den här delen används mönster och svärtan i bilderna ännu mer effektfullt. Tillsammans skapar upphovspersonerna en underhållande vardagsnära berättelse som många kan känna igen sig i. Det är snällt, inte speciellt läskigt, snarare lite mysigt med de övernaturliga spökerierna. Extra plus att Nila skildras som en som inte simmar så bra.”

Höstens nya böcker har börjat trilla in genom brevinkastet, jag är väldigt glad över min höstutgivning som omfattar hela sex titlar samt en specialutgåva av en gammal favorit. Jag berättar mer nästa gång!

 

%d bloggare gillar detta: