En skräckroman med puls

3 Jun

piratkatalogSommaren närmar sig, jag har tre manus inlämnade (på tre olika förlag) som jag hoppas få svar på innan ledigheterna. Under tiden funderar jag och skissar på nästa större projekt, tar hand om korrläsningar som dyker upp, svarar på mejl … Författarbesöken är slut, koncentrationen är inte den bästa. Det får väl vara så ibland. Jag har sjukt många böcker på gång, sex av dem i höst. Så här fint presenteras min och Mattias bok Husets hjärta i Lilla Piratförlagets höstkatalog. Fantastiska bilder av Mattias, den här boken blir något alldeles särskilt.

Boken jag planerar drar åt fantasyhållet. Tror det kan bli riktigt bra. Flera gamla idéer jag haft ett tag som samlas i en berättelse.

Salaam gick mot sin vagn, jag följde tätt efter. Hästarna gnäggade bakom mig och jag hoppades att Obb inte skulle vakna.
Salaam satte vänsterhanden på dörrhandtaget. Så stannade han och vände sig om. Han såg på mig, och sedan på det jag höll i mina armar. Jag tyckte det väste om cylindern, men det kanske bara var vinden.
”När du kommer in ställer du den bara på hyllan som jag pekar på. Inget annat. Du säger inget om vad du eventuellt ser. Inte till någon.”
Jag såg frågande på honom.
”Du får … du får ett guldmynt om du gör som jag säger. Okej?”
Skojade han? Vad hade han därinne? Det spelade så klart ingen roll. Jag nickade. Ett guldmynt var … Jag hade aldrig ens sett ett sådant. Salaam log för ett kort ögonblick. Sedan tryckte han ner handtaget och öppnade dörren.

Idag lyssnar jag på Lolo Zouaï.

%d bloggare gillar detta: