Nyanserat och hoppfullt

8 Jan

29711813_O_1Sarah Utas har recenserat Helt fantastiskt: 25 berättelser för BTJ:
”Mårten Melins tilltal är vardagligt, men aldrig alldagligt och även om det finns flera övernaturliga inslag finns förstås goda möjligheter till igenkänning. Berättelserna har nerv, spänning, sorg och massor av pirr. Och trots att författaren alltid står på barnets sida finns det flera fina, eftertänksamma vuxna att tillgå. Ett nyanserat och hoppfullt grepp.”

Att boken skulle recenseras i BTJ-häftet hade jag inte räknat med eftersom det är en samlingsvolym, men  jag är väldigt nöjd med att Sarah tar upp det som är nytt med pocketen:
•Omstruktureringen:
”Ordningen av novellerna har kastats om till en ny blandning, vilket öppnar upp för nya läsningar och mönster.”

• Den nya novellen Det jag sa:
”Med en berättarstruktur som för tankarna till Pulp Fiction, lägger flera olika personer de pusselbitar som bildar historien om onda föraningar och att följa sin magkänsla även om det kostar på.”

Omslaget av Eva Lindeberg:
”Det är suggestivt och stiliserat och för tankarna till 70- och 80-talets skräcklitteratur. Förhoppningsvis kan ett mindre ålderskodat omslag också locka lite äldre läsare. För även om tweenies är bokens huvudsakliga målgrupp, så håller berättelserna utmärkt för att läsas lite högre upp i åldrarna – de är tillräckligt välkomponerade och allmängiltiga för det.”

En recension att bli riktigt glad över. Tack Karin på BTJ som skickade den till mig! Boken kommer på Rabén & Sjögren den 17 januari.

%d bloggare gillar detta: