Denna underbara serie

31 Okt

monsteriteveIdag är det Halloween (och i helgen Alla helgons dag) och då kan det hända att det tipsas om lite ruskiga böcker här och var. I år är inget undantag, och Barnboksbloggen skriver så här om Spöksystrar: ”Mårten Melin är bra på att skildra humorn samtidigt som man också själv kan relatera till de olika dilemman som händer i böckerna, för vänskap är ju trots allt väldigt universellt. Böckerna är lättlästa, humoristiska, spännande och med en härlig twist.”

Även Eva Boström på Boktokig gillar Spöksystrarna: ”Den fruktansvärda hämnden är den fjärde boken i denna underbara serie om vänskap och mobbning. Den blandar övernaturligt med det ordinära. Det är korta kapitel, vilket gör det lätt att läsa.”

29700008_O_1Slutligen skriver bloggen Vi växer så det knakar om första Spöksystrar, Flickan på kyrkogården:
”Det snabba tempot i Mårten Melins Spöksystrar: Flickan på kyrkogården gör att boken passar alldeles utmärkt som högläsningsbok i förskoleklassen, lågstadieklassen – eller varför inte där hemma? Både barnen som tidigt har knäckt läskoden och som fortfarande kämpar med att få flyt i läsandet kan ha stor glädje av de mysrysliga böckerna i spökserien. Jag är alltid på jakt efter böcker med bra spökhistorier för barn. Det är i ärlighetens namn inte så lätt att hitta just detta. Jag blev positivt överraskad av mysteriet, kusligheterna och tempot i den första boken Flickan på kyrkogården och ser fram emot att läsa nästa bok, Ett spöke i klassen.”

Ja, det var mycket Spöksystrar! Men Monsterdeckarna har också fått lite uppmärksamhet: Läsambassadör Johan Anderblad tipsade om Mysteriet på museet i SVT:s Morgonstudion igår och prisade blandningen mellan textbok och seriebok.

Imorgon åker jag till Aarhus och barnlitteraturfestivalen Albus. Rapport följer!

%d bloggare gillar detta: