Lika bra som Som trolleri

19 Okt

boksnokenIsdrottningen har nu varit ute i över en månad och om någon trodde att jag badade i recensioner vid det här laget så har hen fel … Någon kommentar här och där, ett par bloggrecensioner (eller mest referat) och ett inlägg på Instagram från Boksnoken: ”Jag gillar Mårten Melins sätt att skriva men föll mer för de tidigare delarna i monsterskolan.” Ja, det där har jag ju skrivit om förr, att mina böcker så ofta blir ofördelaktigt jämförda med tidigare alster. Det är väl bara att stå ut med det …

Men Veronica Nord på Bokslukarungar skriver så här!
”Mårten Melin är en mästare på att blanda det övernaturliga med verkligheten. Jag har tidigare läst ”Som trolleri” och den var precis lika bra.” Det tolkar jag som att Isdrottningen är lika bra som Som trolleri, och den fick ju faktiskt Nils Holgersson-plaketten!

Inte bara böcker kan bli recenserade, utan även författarbesök. På Skönadalsskolan i Kävlinge har jag varit många gånger och det är alltid trevligt och förberett när jag kommer. Så här skriver bibliotekarie Christina Strömvall om det senaste besöket:
”Lärarna har valt någon av böckerna som de läser och diskuterar kring gemensamt. Vi har flera av Mårtens böcker i helklassuppsättningar, vilket lärarna uppskattar.
När Mårten sen väl kommer till klasserna tycker de redan att de känner honom och vill gärna ställa en del frågor. Fokus ligger dock på att Mårten ger dem korta skrivuppgifter som blir till en tipskatalog både för elever och lärare. Sen är det ingen annan som kan reflektera så suveränt kring elevernas texter som han kan. — Mycket nöjd lämnade jag av Mårten på stationen i Kävlinge och åkte sen tillbaka till biblioteket och packade bland annat upp en låda med nya böcker. Där fanns glädjande nog två av Mårtens senaste alster, en lättläst bok Den nya mobilen och Isdrottningen som Emelie skrev om här på bubbel. Båda böckerna är redan utlånade. Det kostar en slant att engagera en författare på det här sättet, men det är värt varenda krona.”

Precis, ett lyckat författarbesök är inte bara är upp till författaren. Vi får jobba ihop helt enkelt, för att det ska bli så bra som möjligt! Och det blir det på Skönadal.

%d bloggare gillar detta: