Hurra, hösten är här!

13 Aug

Jag har haft en kanonsommar med mycket bad och väldigt lite jobb, men nu är det dags att kavla upp armarna igen.

En bok ni verkligen inte behöver köpa är min femte bloggbok. Jag brukar samla mina inlägg i tryckta böcker, egentligen bara för min egen skull. Den här gången tog det lite längre tid och volym fem ser annorlunda ut, men det blev bra tycker jag.

I butik finns nu Om du går vilse på varuhuset. Den gick tidigare bara att köpa i förra sommarens pixiväska, men nu är den lös med pixinummer 1537. Och i Akademibokhandelns senaste reklamutskick hittar jag Piratens vålnad. Just den boken finns det fler planer för, mer om det senare.

BTJ har recenserat Isdrottningen, min superhjälteroman på Rabén & Sjögren. Dag Hedberg ger boken en fyra och kallar den ”en bok om relationer och om att våga vara den man är, men också en bok om att utvecklas. Mårten Melin har ännu en gång skrivit om en ung människa som lämnat barndomen bakom sig och är på väg in i puberteten. — Det här är en välskriven och spännande bok, en riktig bladvändare som inte har den humor som återfinns i t.ex. Jag är Love.”

Även sjätte delen av Spöksystrar har fått en BTJ-recension. Annika Lundeberg ger Det förhäxade huset toppbetyget fem och skriver: ”Hanna Granlund excellerar i sina miljöskildringar och de får som vanligt breda ut sig, denna gång i härliga bilder av husets gamla inredning och den mönstrade tapeten (med en häxkatt) samt den mörka skogen. Mycket av tjejernas upplevelser skildras i de enkla, men ack så uttrycksfulla, ögonen. Det förhäxade huset är lagom spännande på grund av att de fyra flickorna utmanar varandra, inte för vad häxan visar sig vara. Extra plus för att författaren återigen får in skolbiblioteket på ett naturligt sätt och att tjejerna ställer upp för varandra när de hamnar i knipa. Serien Spöksystrar fortsätter att vara riktigt bra, personliga och sympatiska lättlästa böcker.”

Båda böckerna kommer om en månad ungefär. Nu har jag flera bokprojekt att sätta tänderna i, och på lördag har jag mitt första författarbesök för hösten, på Vellinge bibliotek. Ja, den här hösten ser jag verkligen fram emot!

%d bloggare gillar detta: