Poesisverige hämtar andan

21 Mar

melin_om_du_ga%cc%8ar_vilse_i_skogen_pixi_omslagJust nu sitter jag på tåget på väg hem från Göteborg där jag pratat för 200 personer på konferensen Skolbibliotek 2018. Mitt föredrag (som nog liknade en workshop ganska mycket) handlade om skrivandet som en läsfrämjande åtgärd. Det är alltid kul att prata för vuxna som omväxling!

Idag kom också Bokprovningen, Svenska barnboksinstitutets genomgång av barn- och ungdomsbokåret 2017. Flera barnböcker utspelar sig i skogen, och i det sammanhanget nämns Om du går vilse i skogen, kul! (Boken kom ursprungligen 2016 som del i det årets Pixi-adventskalender, men som ”egen” bok i augusti 2017.) Rapporten tar också upp att året, till skillnad från 2016, bjudit på lite poesi: ”Möjligen behövde poesisverige hämta andan efter detta rekordår för 2017 störtdök siffrorna.” Vi får se om det blir bättre framöver …

2 svar to “Poesisverige hämtar andan”

  1. Annette Söderlund 23 mars 2018 den 11:23 f m #

    Mycket bra föredrag i Göteborg! Jag håller just på att renskriva och fördjupa mina tankar om konferensen. Mycket bra att få konkreta tips. Jag hoppas kunna testa detta på gymnasieelever som går Bygg, El, Restaurang, Barn och Fritid.
    Tack!

    • Mårten 23 mars 2018 den 3:45 e m #

      Tack Annette för feedback, kul att du gillade! Och klart du ska prova. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: