Helt trovärdigt ändå

17 Aug

IMG_5357Då var jag tillbaka vid skrivbordet efter en lång semester. Fast jag jobbade faktiskt tre dagar i sommar och skrev två noveller:

Det låg tygstycken på sanden bredvid varelsen, var det kläder? Jag tog ett steg åt sidan och råkade stöta till en sten som rasade. Hastigt vände sig varelsen därnere om, jag dök ner bakom klipporna med andan i halsen. Hade den sett mig? Jag satt stilla en lång stund innan jag vågade kika igen. Både varelsen och kläderna var borta. Vart hade den tagit vägen? Då dök den upp alldeles vid min sida. Jag blev så förvånad att jag nästan glömde att bli rädd. Våra ögon möttes och liksom låstes fast i varandra.

I mitt anteckningsblock finns skisser till fler noveller och bokidéer som jag strax ska ta tag i.

29703252_o_1Det har hunnit komma fler reaktioner på min roman Inatt jag drömde. Paula på Prickiga Paula kallar den ”Spännande slukarläsning”. Barn- och Ungdomsboksbloggen gillar också boken:
”Låter det skruvat? Det är just vad det är. Men helt trovärdigt ändå. Precis så som Mårten Melin är så himla bra på. Att skriva om det magiska i vardagen. Och så om kärlek, kyssar och pirr. Heja Livet!”

Och Emelie på Biblioteksbubbel skriver:
”Jag gillar Melins nyaste bok. Det är en intressant, spännande och lite creepy tanke att kunna ta sig in i någons dröm. Vill en egentligen veta vad andra drömmer? Och hade jag velat att någon annan gick in i min dröm på natten? Hu!”

etwas_vielInte bara Inatt jag drömde har fått uppmärksamhet. Ulf Cronenberg skriver på Jugendbuchtipps om både Viel mehr als ein Kuss och Etwas mehr als Kuscheln: ”Mårten Melin hat, finde ich, alles richtig gemacht.” Och det låter ju bra för oss som kan lite tyska! 5 von 5 Punkten får böckerna och det kan ju inte bli bättre!

Pixiboken Om du går vilse i skogen (som jag skrivit tillsammans med Minna Melin och som Johanna Kristiansson har illustrerat) har fått pixinummer 1473! Boken ingick till och börja med i förra årets pixikalender men just nu går den att köpa i butik också. Alltid kul att se den i kassan när jag handlar!

tjejen_C1Den närmaste månaden kommer följande böcker ut:
Hand i hand (min första vuxenbok, på Vilja)
Tjejen på skolgården (Nypon)
Spöksystrar 4: Den fruktansvärda hämnden (Rabén & Sjögren, tillsammans med Hanna Granlund)

Dessutom ger En bok för alla ut Svarta kängor med gul söm för andra gången (med nytt efterord) och på samma förlag kommer Arne Svingens Balladen om en bruten näsa som jag skrivit efterord till.

Då var det dags att skriva nytt …

 

 

Ett svar till “Helt trovärdigt ändå”

  1. Andreas 29 augusti 2017 den 10:43 e m #

    Vill att Eva ska få en egen novell/roman. Vill veta mer om hennes egenskaper och den mystiska mannen i hennes liv!

Kommentarer är stängda.

%d bloggare gillar detta: