Övernaturligt fin

3 Jun

typliksomSå damp den ner i brevlådan, tack Jenny på Rabén & Sjögren för det! Typ helt övernaturligt är min andra novellsamling – därav undertiteln 12 berättelser till – och visst ser den fin ut bredvid Liksom helt magiskt. Omslaget är tryckt på silvrigt spegelpapper och det blev himla effektfullt. Emma Adbåge och Richard Gustafsson står så klart bakom det.

Sarah Utas på BTJ gillar boken:
”Det är läskigt, sorgligt, pirrigt och kul. — Vissa av novellerna är riktigt, riktigt otäcka medan andra mer mysrysliga. — Gemensamt för flera av dem, förutom de övernaturliga inslagen, är att de också handlar om identitet, kärlek, pirr och de första trevande famntagen. Det är också i de skildringarna som Mårten Melin är som allra bäst. Han har flera gånger visat sina unga läsare att han står på deras sida och inte väjer för vuxenvärldens eventuella moraliserande, vilket torde vara åtminstone en anledning till hans stora, trogna läsekrets.”

Efter den här boken har jag femton till på gång. Femton böcker, det låter helt sjukt mycket. Alla de böckerna är inte antagna, men de som inte är det är på god väg att bli det. Alla femton är skrivna. Bland dem finns en roman, fyra spöksystrar, sista Vanja och Livia, två pixiböcker, en bilderbok samt boken som näst står på tur, diktsamlingen Att vara eller inte vara. Dessutom blir det i januari 2017 två samlingsvolymer med tidigare utgivna böcker.

Nu ska jag sätta mig och skriva för 2018, så det kommer någon bok då också …

%d bloggare gillar detta: