Ett tätare uttryck

18 Apr

29694840_O_1Det har trillat in flera recensioner på Välkommen till Skogsbingelskolan, mitt och Joakim Gunnarssons seriealbum på Rabén & Sjögren. Det är lite blandat vad som sägs, och det är väl inget konstigt med det, smaken är olika. Kanske har en del förväntningar när det handlar om delvis gamla karaktärer, förväntningar som kanske inte infrias eftersom det handlar om en ny berättarform. Läs gärna själva, både recensionerna och albumet!

http://www.barnboksprat.se/2016/04/16/valkommen-till-skogsbingelskolan/
http://biblioteksbubbel.blogspot.se/2016/04/atertraff-pa-skogsbingelskolan.html
http://www.litteraturmagazinet.se/marten-melin/valkommen-till-skogsbingelskolan/recension/karin-cellton
http://bokfreak.se/2016/03/31/valkommen-till-skogsbingelskolan-2/
http://bokluslund.blogspot.se/2016/04/valkommen-till-skogsbingelskolan.html

Klara på BokLus är den enda som kommenterat att bokens fem berättelser ändå har en röd tråd i och med den nya eleven Annas ankomst. Får se om någon någon gång kommenterar att serien inte innehåller några textboxar, utan bara prat- och tankebubblor. Något jag själv är väldigt nöjd med!

BTJ har gett albumet en ljummen recension och jag förstår faktiskt inte vad Nils Ahnland menar när han skriver: ”Teckningarna är gjorda i en förenklad och naivistisk stil, vilket får läsaren att tro att det rör sig om en serie för lite större barn.” En viss stil kan väl rikta sig till olika åldrar? Det finns hur mycket som helst som inte är realistiskt ritat men som ändå vänder sig till vuxna. Eller till små barn för den delen.

Nils fortsätter: ”Innehållet vänder sig dock till äldre ungdomar. Här och var är det blodigt, suggestivt och lite otäckt. Även de amorösa inslagen riktar sig till unga vuxna snarare än barn, vilket är en smula förvirrande.” Unga vuxna? Det händer inte mer avancerade saker i den här boken än i romanerna om Skogsbingelskolan. Tur att Barnens bokklubb inte resonerade så när de valde ut boken till månadens bokpaket för 11-12-åringar …

Det ska bli spännande att höra vad de unga läsarna tycker om den här boken.

%d bloggare gillar detta: