Modigare än på 70-talet

9 Nov

Ulrika Milles har recenserat Mycket mer än en puss i DN29696721_O_1 och kallar den ”en erotisk uppväxtskildring på mycket ungas villkor”. Förutom att hon gillar boken sätter hon den i ett sammanhang:
”Det är inte en i mängden böcker om att bli ihop och leka normativ ung kärlek redan i den söta mellanåldern. I stället är det här böcker som sällar sig till den andliga himmel där sjuttiotalsklassiker som Hans-Erik Hellbergs skandalsuccéer ”Puss” och ”Kram” och ”Förbjudet” och ”Tillåtet” , som Hellberg skrev med Elvira Birgitta Holm, och Nils R Bergkvists ”Avva och Nenne” bor. Böcker om sex, kåthet, njutning och frihet mer än hisnande förälskelse, där min generations snabbt utslitna biblioteksexemplar var mjuka av att läsas halvt hopvikta för att snabbt kunna gömmas undan. Mårten Melins Isa är en syster till de unga huvudpersonerna i böckerna från den tiden, men modigare tror jag.”

Emma Adbåges omslag får mycket uppmärksamhet och det är synd att det inte står vem som gjort det, särskilt med tanke på att Emmas augustprisnominerade Nu är det sent recenseras på nästa sida.

Det var förstås roligt med en DN-recension, tidningen har faktiskt recenserat alla mina böcker på Rabén & Sjögren sedan Jag är Love kom ut 2012.

%d bloggare gillar detta: