En barnvänlig version av Exorcisten

8 Okt

demonpassning_C1Det händer att böcker inte alls heter det som de hette från början. Fjärde Vanja och Livia-boken hette från början Varulvsspaning! men kommer nu att heta Varulvsfeber! Lättare att säga, och mer originellt. Min bok Mitt liv som apa hette ursprungligen Apbrunnen, men det tyckte förlaget var för krångligt. Och Förvandlad hette Monsterskolan, fast det namnet fick senare pryda samlingsutgåvan med alla tre Skogsbingelböckerna.

Apropå Vanja och Livia har Britt Engdal recenserat Demonpassning! i BTJ-häftet och är väldigt entusiastisk: ”Demonpassning! är en medryckande och skrattframkallande historia, där Vanjas och Livias personligheter – Vanja försiktig och Livia entusiastisk – tydliggörs enkelt och effektivt i dialogen och handlingen.”

Sussie på Ge oss boken har också läst och kallar Demonpassning! ”en lättläst men spännande bok. Lite som en barnvänlig version av Exorcisten.”

Nu ska jag gå igenom redigeringen av alla mina fyra vårböcker på Nypon, bland annat Varulvsfeber! Det är en härlig känsla när böckerna är klara och det bara är lite småpet kvar.

%d bloggare gillar detta: