Mycket mer än ett omslag

21 Apr

29696721_O_1Så här ser det ut, omslaget till Mycket mer än en puss, uppföljaren till förra årets Lite mer än en kram. Det är förstås Emma Adbåge och Richard Gustafsson som gjort det. Säljtexten på Bokus – inklusive ett litet utdrag – lyder:
”Jag tänkte att vi kunde ha en ny klubb”, sa jag.
”Vadå, en deckarklubb?”
”Nej, en annan sorts klubb.”
”Vadå?”
Jag såg på honom. Vad som helst kunde hända nu. Så lutade jag mig mot honom och tryckte läpparna mot hans. Jag visste inte vad jag skulle göra med händerna under tiden, de bara hängde längs sidorna.
”En sådan klubb”, sa jag när jag lutade mig bakåt. ”Tänkte jag.”

Isa och Manne har varit kompisar sen de var små, men de sista åren har de inte träffats så ofta. Nu har de börjat sjuan, och Isa känner att hon gillar Manne, men på ett annat sätt.

Mycket mer än en puss är en helt fristående fortsättning på den uppmärksammade Lite mer än en kram. Här är det 13-åriga Isa som har ordet, och hon berättar på ett enkelt och självklart sätt om hur det är att vilja vara nära någon, så nära det bara går. Mårten Melin är expert på att skriva om svåra och känsliga saker utan att det blir överdrivet pedagogiskt eller fånigt.

På Bokus ser jag även att pocketutgåvan av Som trolleri kommer 26 augusti, på En bok för alla. Mycket mer än en puss ger Rabén & Sjögren ut den 11 september.

Ett svar to “Mycket mer än ett omslag”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mycket mer än en puss | Bokfreak - 21 april 2015

    […] Melin kommer med en fristående fortsättningen på Lite mer än en kram. I dag bloggade han om hur det kommande bokomslaget kommer se ut. Boken kommer heta Mycket mer än en puss och släpps i höst (den 11 september) och berättas […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: