Explicit kram

9 Sep

KramC1Nu är det fritt fram att recensera Lite mer än en kram och tre bloggare har inte varit sena, Boktjuven var allra först och skriver:
”Jag blev uppriktigt förvånad hur sexuellt explicit den här boken är, och var tvungen att smälta det ett tag innan jag kunde fundera på vad jag tycker om boken. Visade min barndoms Puss och Kram så här mycket? Det är som jag har förträngt det. Storymässigt tycker jag att den fungerar bra. Det är en historia om en ung person som upptäcker och utforskar sin egen sexualitet och det finns konflikten mellan att det är hans storasysters kompis som är den han blir intresserad av. Jag tycker att de sexuella scenerna är väl och trovärdigt beskrivna, även om jag tycker att det börjar lite abrupt. Kanske boken hade vunnit på en lite mer smygande start. — Jag misstänker starkt att ”Lite mer än en kram” kommer att bli en snackis i skolan så småningom, på samma vis som Puss och Kram var – och då vill nog alla läsa den.”

Prickiga Paula tycker att ”Lite mer än en kram är en modig bok. Det är en bok som tar 11-13-åringarna och dess funderingar och nyfikenhet på allvar. Undrar hur boken kommer att tas emot?”

Slutligen har Kattugglan skrivit: ”Som vanligt skriver Mårten Melin bra, han är väldigt duktig på det här med känslor. Han beskriver trovärdigt om hur en ung kille upptäcker sin egen sexualitet, och vilka konflikter det kan innebära. Både inom killen själv och gentemot omvärlden. Och det är verkligen inget hymlande, Melin ryggar inte för att skriva om onani, tankar om pornografi, hångel, sex. Om det fina och det skamfyllda. Boken får som sagt mig att rodna lätt när jag läser, och yes, jag blir även överraskad (och lite chockad). För det är inte vanligt med böcker om sex för den här åldern.”

Klart godkänt hittills, får en väl säga. Både Kattugglan och Boktjuven funderar på åldersklassningen och det kommer nog fler göra. Boken är klassad Hcg (9-12 år), men jag tycker att 11-13 år vore bättre. Men det finns liksom inte, varken på biblioteket eller i bokhandeln. Det är bara att hoppas på att boken hittar rätt ändå.

%d bloggare gillar detta: