Angelägen och uppriktig

18 Aug

KramC1Då var det dags för en ny arbetssäsong! Det är meningen att jag ska skriva klart Mycket mer än en puss före jul samt hinna med så där en tjugo dagar med författarbesök.

Och så ska det bli intressant att se vilka reaktioner Lite mer än en kram får. Jag har fått hem en kartong med friexemplar och boken ser väldigt fin ut med sitt omslag av Emma Adbåge och Richard Gustafsson! Helene Ehriander har skrivit så här om boken för BTJ-häftet och det är jag väldigt nöjd med:

”Lite mer är en kram är en insiktsfull, angelägen och uppriktig berättelse om hur det är att vara 13 år och förälskad i en äldre tjej. Manne har en relation med storasysterns kompis Amanda, som är nyinflyttad och snart fyller 15. Det är hon som tar initiativen till ”lite mer än en kram” och när det kommer ut på skolan får hon betala ett högt pris både för att hon är äldre och för att det är hon som varit den pådrivande. Hon blir utfryst och får byta skola, relationen avslutas och de sörjer på varsitt håll tills de kan återförenas två år senare. Det är också en berättelse om rusande pubertetshormoner och ett nyvaknat intresse för sex. Melin skildrar ärligt och med respekt hur det kan kännas och hur man kan hantera det på ett bra sätt. Han väver in funderingar om pornografi, fördomar, skam och skuld och vad som är kärlek och hur detta förhåller sig till sex. Gestalterna skildras både trovärdigt och med värme. Såväl hemmiljöerna som skolmiljön är lätta att känna igen och de ger en naturlig bakgrund till händelserna. Mårten Melin skriver utmärkt och naturligt om sex och relationer för både unga pojkar och flickor.”

BTJ hörde faktiskt av sig och ville ha min åsikt huruvida boken ska ha hcg-klassning (9-12) eller ungdomsklassning (13+). Både jag och förlaget tycker ju att det är en hcg-bok, om än för de äldre hcg-läsarna, och så blev också klassningen med tillägget ”från 12 år”. Helt okej, tycker jag.

BTJ har också recenserat min och Johanna Kristianssons Vampyrjakt! Den recensionen kommer senare i veckan. Vi hörs snart igen!

%d bloggare gillar detta: