Två kataloger

30 Maj

KramC1Nu har seminarieprogrammet för Bok & bibliotek i Göteborg 25-28 september släppts, och jag är med i två program:

11.00–11.20
Mårten Melin, Cecilia Nilson
Lite mer än en kram
En sexroman för 11–13-åringar, får man skriva det? Hans-Eric Hellberg gjorde det 1973 med Kram. Nu kommer Mårten Melin, kallad mellanåldersböckernas egen kärleksprofet, med Lite mer än en kram där han skriver om sex ur trettonårige Mannes perspektiv.
Arr: Rabén & Sjögren

11.00–11.45
Helena Bross, Mårten Melin, Johan Unenge
Behövs nya barnböcker?
Föräldrar och lärare rekommenderar ofta klassiker och favoriter från sin egen barndom. Förlagen och bokhandeln lyfter fram jubilerande författare och karaktärer. Behöver vi verkligen nya barnböcker? Eller riskerar barnens läslust att hamna i farozonen om de bara läser äldre böcker? Böcker som inte speglar samhällets mångfald, ofta har föråldrade värderingar, stereotypa könsroller och ett ålderdomligt språk. Är det dags att ge mer plats för de nya böckerna, frågar sig barnboksförfattarna Helena Bross, Mårten Melin och Johan Unenge i en diskussion som leds av Zandra Thuvesson, Sveriges Författarförbund.
Arr: Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren

Båda två ska bli intressanta, det är första gången en av mina böcker får en egen seminariepunkt. Det blir prat om boken i Rabén & Sjögrens monter också, på torsdagen någon gång. Och apropå Lite mer än en kram får boken en fin plats i förlagets höstkatalog. Pirrigt och viktigt står det om den.

 

%d bloggare gillar detta: