Barnens Stephen King

23 Mar

Liksom_C1Liksom helt magiskt har fått en pangrecension i Dagens Nyheter (ej på nätet). Under rubriken ”Mårten Melin är barnens Stephen King”  – se där ett framtida citat på en bokbaksida – skriver Lotta Olsson: ”Få författare lyckas skriva ett enkelt språk utan att texten blir torftig, men Mårten Melins språk är dansande lätt och med en pigg otålighet som närmast rycker i texten: Framåt! Vad händer sen? Det är bland det roligaste man kan läsa just nu om man är i 9-12-årsåldern — Mårten Melin är en sån författare som man växer in i: först läser man en av hans böcker med lätt förtjusning, sen läser man en till och vips! är man fast och måste läsa allt han någonsin har skrivit.”

Den här recensionen är nog i topp 5 bland de recensioner jag fått. Inte bara för att det är positivt, utan för att Lotta Olsson är påläst och förstår vad jag vill göra. Det är ju nästan så att jag börjar fundera på en novellsamling till … Karin Anderberg på Skånska Dagbladet gillar också boken: ”Det är lättläst, utmanande, tänkvärd och roande läsning.” Det blir jag också glad av att läsa!

2 svar to “Barnens Stephen King”

  1. Anonym 03 april 2014 den 10:35 f m #

    Hej Mårten, Grattis till den här fina recensionen. Också vi på ditt andra förlag kan hålla med om de fina ord du får. //Lena Maria, Nypon förlag

    • Mårten 04 april 2014 den 10:50 f m #

      Tack, snälla Lena Maria!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: