Pixi krockar

16 Jun

Pixisbok_C1Samrecension i Upsala Nya tidning med Ingelin Angerborn, det kallar jag fint sällskap. Även om recensionen av Pixis bok kanske inte säger så mycket, eller? Maria Nyström skriver: ”Båda författarna välkända namn för inbitna läsare av den här typen av böcker. — Det blir en lite märklig krock i min läsning: denna förening av dödslängtan och vardaglig skolgång. Om man nu kan kalla det vardaglig. Det är väl snarast omgärdat av citationstecken eftersom klasskamraterna är av de mer bisarra slaget.” Nåja. Alltid kul med lite uppmärksamhet.

Liber ger ut förberedningsmaterial inför de nationella proven och tar hjälp av ett utdrag ur Som trolleri för att stämma av läskunnigheten. Materialet riktar sig till år 7-9 och det säger väl en del om läskunnigheten här i landet (eller förväntningarna på den) eftersom boken riktar sig till yngre läsare än så. Förhoppningsvis blir någon ändå sugen på att läsa mer!

I eftermiddag åker jag till Gislaved för att hålla i en två dagar lång skrivarkurs. Kul! Det blir säsongens sista jobb utanför arbetsrummet, inomhus fortsätter arbetet med romanskrivande några veckor till. Arbetstiteln är Lite mer än en kram.

%d bloggare gillar detta: