Ny roman

30 Maj

Ja alltså, jag har börjat på en ny roman. Här är den väldigt preliminära inledningen. Siktar på att vara färdig innan året är slut. Och siktar på en rolig, ekivok bok utan något övernaturligt alls i. Vi får se hur det går med det.

”Förstklassig underhållning!” ropade Moa. ”En halvnaken, sjungande lillebror!”
Jag hade inte hört någonting och var helt säker på att jag var ensam hemma. Annars hade jag förstås haft på mig något mer än bara kalsongerna. Men jag fick väl skylla mig själv som satt på musik (rätt så högt) i vardagsrummet. Och jag fick skylla mig själv som sjöng till musiken (rätt så högt det med). Så där kom jag ut från toaletten och sprang typ rakt in i syrran och två av hennes kompisar. Jag slutade sjunga medsamma. Och önskade att jag kunde försvinna i ett hål i marken. Men det gick ju inte.
Lea hade jag träffat innan och hon fnissade, jag kände hur jag blev röd som en babianrumpa i ansiktet. Den andra tjejen kände jag inte alls igen men hon skrattade inte, log lite bara.
”Äh”, fick jag fram och gick fort in på mitt rum, stängde dörren bakom mig.
Pinsamt var bara förnamnet. Tur att jag haft kalsongerna på mig i alla fall.

Ett svar to “Ny roman”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mårten Melin jobbar på | Bokfreak - 31 maj 2013

    […] Läser på Mårten Melins blogg att han har börjat skriva på en ny roman. Tjoohoo! Han satsar på att han den klar i slutet av året och skriver själv att han ”siktar på en rolig, ekivok bok utan något övernaturligt alls i”. Dessutom bjuder han på ett smakprov av den preliminära inledningen. Läs den här! […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: