Två förstarecensioner

14 Mar

Unga poeters sällskap_ C1Smålandsposten recenserar Unga poeters sällskap idag, det var kvickt jobbat! Och inte så ofta en lättläst bok får en dagspressrecension överhuvudtaget, så det känns fint. Jonna Fries skriver:
”Det är en lättillgänglig bok, men trots det dramatisk i både innehåll och form. Händelsekedjan är laddad och Melin skakar skickligt om varje situation med en tvetydig rörelse, replik eller diktrad.”

Och så har Pixis bok fått en första bloggrecension också, det är Emelie på Biblioteksbubbel som skriver:
”Jag gillar Mårten Melins böcker. De må vara osannolika, men han tar sina karaktärer på allvar. Han låter barnen och tonåringarna komma till tals och bestämma själva. De tar kanske inte alltid beslut som man förväntar sig eller ens skulle vilja, men det känns som att de gör som de själva vill. Inte som någon annan vill. Det är roligt att läsa böckerna om Skogsbingelskolan, för även om de hänger ihop behöver man inte ha läst de tidigare för att förstå. I de olika böckerna får man olika pusselbitar till de karaktärer som figurerar i bakgrunden och tillsammans blir bilden tydligare, men i vilken ordning man får bitarna har ingen större betydelse.”

Det tackar jag för!

%d bloggare gillar detta: