Nästan nakna redan favorit

29 Jan

haxspegeln_C1En av de senaste Veraböckerna, Häxspegeln, har recenserats i BTJ-häftet:
”Mårten Melin, prisbelönt författare och poet, fortsätter skriva nya böcker i sin lättlästa serie Vera – en riktig Häxa. Nu finns det sex titlar. Nypon förlag har liksom de flesta förlag med lättlästa böcker en gradering av hur lättläst boken är. Serien har graderats med tre nypon av fyra möjliga, Lix 15 och har 28 sidor. På förlagets hemsida finns gratis lektionsmaterial. Illustratören Jonas Andersson har en del magiska attribut i interiörerna men personerna är ganska enkelt och platt ritade. Allt som allt finns fyra helsidesbilder som kan lätta upp läsningen en aning. För den som är intresserad finns extra sidor med frågor till både författaren och illustratören sist i boken. I Häxspegeln träffar huvudpersonen Vera häxan Velda från år 1674 genom att hon råkar falla in igenom en gammal förtrollad spegel på häxskolan. Velda ska just tas till fånga för att brännas på bål när Vera plötsligt dyker upp. Denna del kan läsas separat men bäst är om man läser titlarna i den ordning som de är tänkta att läsas. Ålder på läsaren beror på hur långt läsinlärningen har kommit.”

En ovanligt menlös recension av Madeleine Jehpsson. Faktiskt inget värderande alls – förutom om Jonas bilder. I förra boken tyckte hon de fungerade fint …

Roligare var det då att hitta Nästan nakna under rubriken ”Favoritböcker just nu!” på Ljusdals barnbiblioteksblogg. Jag hade med mig boken på författarbesök idag i Hörby och några elever blev väldigt intresserad av den …!

%d bloggare gillar detta: