Helt slut helt rätt

13 Aug

Annette på Nypon förlag skickade idag BTJ-recensionen på Helt slut, den fjärde boken om Måns och Emma som kommer i dagarna. Det är Helene Ehriander som har skrivit den (recensionen alltså, inte boken):

”Helt slut är titeln på den fjärde boken i serien om Måns och Emma, och den är precis lika bra som de tidigare. Berättelsen kan utan problem läsas fristående. Det är en bok om att vara kär, men trots att det är en kort och koncentrerad berättelse rymmer den många viktiga livsfrågor och nyanserade skildringar av känslor. Måns och Emma är kära i varandra, men Emmas kompis är också kär i Måns och detta komplicerar deras relation och ett missförstånd uppstår. Kompisen visar sig dock vara en riktig kompis och ställer allt till rätta igen. Mårten Melin lyckas berätta en riktigt lättläst historia utan att förenkla problematiken eller gestalterna. Boken är endast 25 sidor lång och det finns flera fina tuschillustrationer som stöd för läsningen. Eftersom åldern på Måns och Emma inte framgår kan böckerna läsas av alla barn och ungdomar från ungefär tio år och uppåt. Det finns inget ”barnsligt” i skildringen och även en högstadieelev kan lätt känna igen sig och intressera sig för händelserna. Nypon förlag tillhandahåller på sin hemsida gratis material till lärare och elever med lektionsförslag och uppgifter som fördjupar läsförståelsen.

Ett svar to “Helt slut helt rätt”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nyfiken på sex « Mårten Melin - 15 januari 2013

    […] blev ju nästan rätt! Annars är recensionen väldigt lik den till Helt slut men det ska man ju inte hänga upp sig på när det är så positivt. Boken är väldigt fin, det […]

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: