Mellanåldersböckernas kärleksprofet

19 Maj

Idag figurerade jag i Dagens Nyheter minsann (tack Åse och Erica som tipsade!), det var Jenny Lindh som i sin ”Fråga bibliotekarien”-spalt skrev så här som svar på frågan ”Har du några boktips till en sexintresserad liten kille som föredrar tv framför böcker?”:
”Mårten Melin, däremot, är perfekt för elvaåringar. Melin är mellanåldersböckernas egen kärleksprofet som skriver Harry Potter-inspirerat och ömsint erotiskt, som i ”Som trolleri”, där tolvåriga Mona förälskar sig i en trollpojke. I en elektrisk scen sticker hon ner handen innanför hans byxor och snuddar vid en… svans. Eller den ännu hetare ”Förvandlad”, där magiske Måns förvandlas till en katt när han blir ”amoröst retad” av söta tjejer på internatskolan. Just den senare är särskilt bra, eftersom metamorfostematiken så elegant gestaltar den kroppsliga förvandling som puberteten innebär.”

Tack Jenny för det, och här kan det passa med ett stort tack också till alla bibliotekarier som inte har en spalt i dagspressen men som tipsar och bokpratar om mina (och andras) böcker, böckerna vore döda utan er.  Tack!

%d bloggare gillar detta: