Carolina läser Love och Vera

27 Apr

På bloggen Carolina läser skriver Carolina om både Jag är Love och böckerna om Vera. Så här skriver hon om andra boken om Monsterskolan:
”Fristående fortsättning på Förvandlad och väl egentligen samma story en gång till – men det spelar ingen roll för jag gillar den i alla fall. Lite grann har det blivit så att står det bara Mårten Melin på boken så gillar jag den – innan jag ens har läst den. Jag säger till barnen att de inte ska döma boken efter framsidan, fast sen gör jag likadant. Fast tvärtom, liksom. — När jag bokpratade om den här boken var det faktiskt många killar som räckte upp handen och ville ha den. Vet inte om det var den här kärlekskraften som intresserade? Och roligt är att Lucia från Jävla Lucia dyker upp, eftersom Love lär känna Hella, Lucias lillasyster. Lucias och Hellas kända pappa visar sig minsann ha haft en hel del affärer ihop med Loves pappa. Minsann!”

Och om Jag är en häxa och Häxskolan:
”Mårten Melin är så oerhört skicklig att med enkla meningar och kort text berätta en bra historía. Det här är Hcg-böcker med kanske 26 sidor, med bilder, som ändå berättar en rolig berättelse om en tjej som heter Vera och som är – eller ska bli – en riktig häxa. Väldigt modern häxa är hon också, för hon har lärt sig några fungerande trollramsor på internet (men hon lär inte ut dem, det får man kolla upp själv…) och köpt sitt trollspö på eBay.”

%d bloggare gillar detta: