Sista författarbesöket för i år …

20 Maj

… ja, i alla fall när det gäller klassrumsbesök genomförde jag igår. I Tingsryd! Det var trevligt. Sara skriver om det här:

”Eleverna hade diverse frågor. Hur mycket tjänar du?, Vilken är din favoritbok och varför skriver du om övernaturliga saker? Det är mycket fixande för att få ihop en sån här dag och den kostar även en del pengar men de flesta barnen här på skolan har aldrig träffat en författare. Därför känns det extra roligt att få ge dem det. Eleverna läser mängder av böcker och idag tänds en ny spotlight från ett annat håll om böcker och läsande. Kanske sitter det en elev bland alla barnen som älskar att skriva och behöver förstå att författare är ett yrke bland förskolelärare, veterinär och grävmaskinist som man kan välja.”

I höst är jag föräldraledig till stor del och kommer att satsa övrig tid till att skriva. Och Bok & Bibliotek i Göteborg. Och München. Och en kväll i Eslöv i september. Och kanske, kanske något jobb mer om det dyker upp … I januari har jag nästa klassrumsbesök!

På Bok & bibliotek kommer jag vara med på ett seminarium om magisk realism i mellanåldersboken, det är på torsdag 22 september klockan 12.00-12.45 och arrangeras av Rabén & Sjögren. Och på fredag 23 september medverkar jag i ett samtal om barnpoesi som Författarförbundet (BUS) ordnar. Det ska bli kul!

%d bloggare gillar detta: