Stoppa pressarna

29 Mar

Här är pressreleasen för Förvandlad:
”Läsålder: 9-12 år. Första recensionsdag 11 april (v. 15)

En morgon vaknar Måns med hår i munnen och smutsiga fötter. Han förstår snart att han har gått i sömnen, men han fattar inte varför alla gör en så stor grej av det. Det är väl inte så farligt? Men det verkar hans mamma tycka, hon vill till och med att han ska börja på internatskola! Inte för att det gör så mycket, för han har inte direkt några kompisar i klassen ändå. På den nya skolan verkar alla schysta, men det är mycket som är konstigt. Varför låser de in vissa elever på kvällarna, och varför sitter det galler för fönstren? Och hur kommer det sig att alla som vistas på skolområdet måste bära ett kors om halsen?

Mårten Melin, född 1972, är bosatt i Lund. Arbetade tidigare på Bamseredaktionen men är numera författare på heltid. 2008 fick han Hans Petersonstipendiet för sin samlade produktion. Mårten Melin är ofta ute i skolorna och berättar om sina böcker, och har genom åren fått en trogen läsekrets. Hans senaste bok på Rabén & Sjögren, Som trolleri, fick stor uppmärksamhet och fina recensioner.”

Och blev nominerad till Barnens romanpris, men det har jag kanske nämnt …? Jag tycker det är så coolt med en recensionsdag …

Annars har jag idag blivit intervjuad av Katarina på Barnens bibliotek – jättetrevligt – och varit på utbudskväll och lyssnat på tjugosex andra författare (och pratat själv också). Också jättetrevligt!

%d bloggare gillar detta: