Möte med Mårten

17 Mar

Rabén & Sjögrens blogg går det att läsa om den trevliga bokfrukosten i tisdags där jag var med:

”Först ut var Mårten Melin som skrivit Förvandlad, en mysryslig fantasyberättelse om Måns som en dag vaknar upp med hår i munnen och smutsiga fötter. Han tycker inte att det är så farligt men hans mamma är väldigt angelägen om att Måns ska flytta och börja på en internatskola. På skolan är det mycket som är konstigt. På kvällarna låser de in vissa elever och sätter galler på fönsterna.
Mårten Melin läste även kapitlet som handlar om när Måns får kyssa en tjej för första gången och han tycker att det är nervöst och nytt men ändå härligt och pirrigt.
Efter Mårtens storstilade entré berättade Peter Arrhenius och Ingela P Arrhenius om Marko-polo och kärlekskarusellerna, tredje delen om FFGG, Föreningen För Goda Gärningar, som hittar en borttappad påse med en stor blå-rödrandig fisk och en massa små guppysar.”

Kul att hälsa på hos förlaget och alla trevliga människor som finns där. Jag och Mårten Sandén slog sedan följe till nya, fina TioTretton, Kulturhusets nya bibliotek för tio- till trettonåringar! Spana in om ni är i Stockholm (och mellan tio och tretton bör kanske tilläggas). Spana också in Mårtens nya bok Någons hjälte, riktigt rolig och spännande. Och om ni funderar på att spana in min nya bok Förvandlad (släpps 25 mars) så kan ni läsa lite här innan ni bestämmer er …

%d bloggare gillar detta: