Internationell post

4 Nov

Det här är omslaget till den tyska utgåvan av Amor anfaller! Ulf K. heter illustratören som också arbetar som serieskapare. Bokens titel är Artur, Anton und die Liebe och den ska finnas att köpa i slutet av januari. Ulf gör också vinjetter och tapeter (de där sidorna längst fram och längst bak) inne i boken.

Cupido schiet raak som boken heter i Belgien (på nederländska) har utkommit! Jag fick hem mina exemplar förra veckan och det är en mäktig känsla att ens namn står på en bok vars text man inte riktigt förstår …

En kul detalj är att i den belgiska utgåvan har Bamse behållts (huvudpersonen Artur läser sin systers Bamsetidning) medan i Tyskland är Bamse ersatt med Musse Pigg. Bamse är väl ungefär lika okänd (läs totalt) för tioåriga tyskar som belgare.

Och så har Troldbunden också kommit ut. Det är den danska utgåvan av Som trolleri som har samma omslag som den svenska utgåvan.

Det är förstås riktigt roligt att få sina böcker utgivna utomlands. Särskilt som man inte behöver göra något för det, böckerna är ju redan skrivna!

3 svar to “Internationell post”

 1. Jonas 04 november 2010 den 12:34 e m #

  Va kul! Ulf K är en favorit.

 2. emma 04 november 2010 den 6:08 e m #

  vad roligt att omslagen kan se så annorlunda ut. det här gillade jag, det är så catroonigt och typisk tysk serie liksom, man hör vinjetten till den rörliga versionen. klassiska figurer, lite femtital?
  i bet your’e nöjd!

 3. Mårten 04 november 2010 den 11:20 e m #

  Jag hade ingen aning om att Ulf K var så stor i Tyskland och elsewhere. Jo, det är riktigt roligt att omslagen är så olika. Men jag föredrar de svenska alla gånger …!

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: